Vytlačiť

Jesenná obnova (Gabčíkovo 17.-20.10.2014)

V dňoch 17.10. – 20.10.2014 sa účastníci troch turnusov letných kurzov MS 2014 stretli na jesennej obnove v Gabčíkove. Po úspešnej registrácií a ubytovaní sme sa večer prvýkrát stretli v skupinkách a pomocou pracovných listov sme sa vrátili k letu v Banskej Bystrici a na Škutovkách. Zaspomínali sme na spoločné chvíle strávené na MS a čo- to sme pohovorili aj o tom, ako nás manželáky „poznačili“ po príchode domov. Piatkový večer sme zakončili svätou omšou a po nej sme sa odobrali na nočný odpočinok alebo vytrvalejší aj na nočnú adoráciu v kaplnke.


Sobotné ráno sme začali spoločnou rannou modlitbou vedenou Jankom Vrabcom a po posilnení párkami sme sa vybrali na dopoludňajšiu prednášku. Téma prednášky bola Úloha muža a úloha ženy v kresťanskom manželstve. Krásne svedectvo svojho života nám na túto tému podali Stanko a Alenka Tomašovci.



Po obedňajšom odpočinku, ktorí za nádherného počasia mnohí strávili pri vodnom diele Gabčíkovo, nasledovala prednáška Výchova detí v rodine. Túto tému nám predniesli Igor a Andrejka Ábelovci. Porozprávali nám o svojom dobrodružnom živote na farme, o tom, čo sa im vo výchove darí či nedarí, čo ide samo a čomu treba pomôcť.



Nasledovala práca v skupinkách a svätá omša.

Po večeri sme sa opäť stretli v prednáškovej sále a spoločne sme privítali detičky, ktoré rozšírili rodinu MS. Po tomto slávnostnom obrade sa už ujal mikrofónu režisér a zároveň aj moderátor zábavného večera Peťo Jakubec za podpory svojej vizážistky Aďky a začala sa veľká hudobno-slovno-tanečná šou, v ktorej jednoznačne najväčší potlesk a „stendingovejšn“ zožali tanečníci čarlstonu zo seniorského turnusu.

Skoré nedeľné ráno začalo svätou omšou a po raňajkách nasledoval dopoludňajší program. V jeho úvode nám manželia Janko a Anička Rajskí predstavili, ako sa tvoril, organizoval a prebiehal seniorský turnus MS. Následne pozvali na pódium manželov Jozefa a Máriu Draveckých, ktorí nám predniesli jednu z tém, ktorá odznela na MSS, s názvom Tri generácie, širšia rodina. Po skončení prednášky nasledovala živá beseda s prednášajúcimi a kňazmi k tejto téme.



Na obnove sme prežili naozaj požehnaný čas a nabití novými informáciami, predsavzatiami a nadýchaní manželáckej atmosféry sme sa pobrali do svojich domovov späť ku svojim rodinám.

Na jesennej obnove sa zúčastnilo 158 manželských párov, 13 párov malo detičky a animátorov, hospodárka Alenka a kňazi: Don Marián Valábek a don Jozef Domeny. Na misie sa vyzbieralo 931 eur.

Roman a Naďa Plevovci

Fotil Juraj Polakovič