Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Jarná obnova (Gabčíkovo 15.-17.3.2013)

img1Správy zo Zelenej vlny desili v piatok 15. marca 2013 všetkých pozvaných účastníkov jarnej obnovy manželských stretnutí, ktorá patrila ešte k ročníku MS 2012. Nakoniec tí, čo sa odvážne pustili na cesty a šťastlivo dorazili do Gabčíkova prežili opäť požehnaný čas. V piatok po krátkom stretnutí v skupinkách bolo oficiálne otvorenie obnovy a svätá omša. Po nej sme sa ponáhľali do dobre vykúrených izieb a postelí. Samozrejme, niektorí navštívili kaplnku, kde bola vystavená celú noc Sviatosť Oltárna. Niektorí ešte nedali spať našim kňazom.

Po rannej modlitbe a raňajkách patrila sobota hosťovi donovi Renzovi Bonettimu. V dopoľudňajšej prednáške sa venoval téme Nadšenie a sila manželstva ako sviatosti a po obede téme Tajomstvo sviatosti manželstva. Upozornil, že súčasní manželia musia riešiť dilemu buď byť len akousi kultúrnou alternatívou v súčasnom svete, alebo byť proroctvom pre tento svet. Kresťanskí manželia sa musia rozhodnúť, či splynú s kultúrou tohto sveta, alebo budú napĺňať Boží plán pre manželstvo. Manželstvo je prameňom pre svet. Boh dôveruje mužovi a žene. Budúcnosť ľudstva vychádza z rodiny a platí to aj pre budúcnosť Slovenska. Krása Boha je v mužovi a žene. Muž a žena sú proroctvom pre svet. Nestačí len plodiť deti, treba tvoriť život. Byť proroctvom sveta znamená zmeniť svet. V našich rodinách by sa mal Ježiš sprítomňovať a každý kto do rodiny príde by sa mal s ním stretnúť. S donom Bonettim bol na Slovensku aj otec rodiny Alessandro z rodinného spoločenstva, img3ktoré don Bonetti založil vo svojej farnosti. Rodinných spoločenstiev je založených a funkčných v jeho farnosti veľa. V nich sa manželia duchovne sýtia a posilňujú svoj duchovný život. Alessandro nás oboznámil s tým, ako takéto spoločenstvo funguje, aký je časový rozvrh a náplň stretka. Na záver bola svätá omša s príhovorom dona Bonettiho.

Po sobotnej večeri nasledoval tradičný program uvítania detí MS. Privítali sme 15 nových detí do našej rodiny. Po krátkej informácii k letným kurzom MS 2013 nasledovala modlitba krížovej cesty a po nej pre vytrvalcov aj film.

img2Po nedeľnej rannej sv. omši a raňajkách bola prednáška manželov Ďuratných na tému Čo nám dávajú manželské stretnutia. Bolo to krásne svedectvo niekoľkonásobných účastníkov MS o Božích zásahoch v ich živote. Po skupinkách, v ktorých sme si mohli pohovoriť o sebe, čo nám dávajú MS už nasledovalo záverečné rozlúčenie, obed a odchod domov.

Na jarnej obnove sa zúčastnilo 146 rodín. Slúžili nám traja kňazi: don Marián Valábek, don Jozef Dömény, don Jozef Zachar.

img6Skončil sa 19. ročník slovenských MS a pripravuje sa jubilejný 20. ročník. Účastníci jarnej obnovy mali naozaj bohatý a podnetný program. Je len na nás aby všetko, čo sme od Boha cez jeho prostredníkov dostali, nezapadlo prachom, aby sme to nezakopali, ale zveľadili a premenili na dobré ovocie v našich rodinách.

 

Vojtekovci

 

Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX