Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Jarná obnova (Gabčíkovo 20.–22.3.2009)

svet Účastníci obidvoch turnusov letného kurzu Manželské stretnutia 2008 sa 20. – 22. marca 2009 stretli v Gabčíkove na jarnej obnove. Touto obnovou sa skončil ročný cyklus MS 2008. Viacerí manželia z leta 2008 nemohli prísť, ale tí čo prišli prežili znovu čas milosti a požehnania.

Sobota patrila v programe otcovi Antonovi Solčianskemu. V dopoľudňajšom bloku prednášal o rodine v svätom písme a o snúbenectve a výbere partnera. Celú tému orientoval v duchu výchovy v rodine z pohľadu starého zákona. V tomto bloku bola po prednáške živá beseda s otcom Solčianskym priamo v prednáškovej sále.

Po obede sa v prednáške zameral na úctu k manželskému partnerovi a na aplikovanie štvrtého prikázania pri výchove detí a k úcte k manželskému partnerovi a jeho rodine ako jeden zo základov výchovy k manželstvu a rodičovstvu. V druhej časti prednášky sa venoval duchovnému životu detí. Po prednáške nasledovala práca v skupinkách. Téma bola veľkým obohatením a charizmatický prednášajúci bol pre naše spoločenstvo veľkým Božím darom.

Po večeri patrila sobota už tradične vítaniu nových detí MS. Teraz sme ich privítali 9. Potom nasledovali informácie k letným kurzom MS 2009. Počet prihlásených účastníkov už naplnil kapacitu oboch turnusov.

Potom sme mali spoločnú krížovú cestu v aule zameranú na manželov. Po nej nám don Marián Valábek premietol film Skúška ohňom. Bol pre nás veľmi vhodný, lebo vykresli ako je dôležité bojovať v manželstve o vzájomné porozumenie a nepretvárať partnera, ale seba. Ako je dôležité nerezignovať, keď príde kríza, ale hľadať východisko a ako je dôležité aby aspoň jeden bojoval, keď ten druhý už nevládze.

V nedeľu bola prednáška Čo nám dávajú manželské stretnutia. Vlado a Anka Miklovci svojim svedectvom urobili krásnu bodku za celým ročníkom MS 2008. Predniesli krásne svedectvo ako Boh svojim uzdravujúcim zásahom z dvoch stroskotancov urobil šťastných manželov, ktorí svojim životom svedčia o tejto nekonečnej Božej láske.

Kňazi don Valábek, don Malý a don Benca slúžili ako vždy s plným nasadením pre nás. Prežili sme krásny Boží čas, zvýšili sme percento voličov v Gabčíkove a odchádzali sme síce smutní že sa rozchádzame do všetkých kútov Slovenska, ale plní nádeje, že Boh má aj pre nás stále nádej na našu vnútornú premenu a naše spoločné šťastie v manželstve a v našej rodine.

Ján a Anna Vojtekovci


Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX