Vytlačiť

Seminár VPS I (Čičnamy 11.-13.4.2008)

svet V dňoch 11. – 13. apríla 2008 sa v malebnej dedinke Čičnamy v Dome svätého Bystríka konal seminár pre budúce VPS, ktoré sa rozhodli slúžiť v diele manželských stretnutí. Zišlo sa tu 19 nádejných VPS a 5 starších VPS, ktoré pôsobili ako školiace páry. Duchovný dozor zabezpečoval don Štefan Wallner. Program bol bohatý a obdivovať krásne prostredie sme mohli len v „skrátenom legislatívnom konaní“. Hneď úvodná prednáška dona Štefana „Povolanie a poslanie“, dala ráz celému stretnutiu. Vrátil nás k nášmu krstu, v ktorom sme boli očistení pred Bohom, dostali sme vybavenie (dary) na službu iným a boli sme začlenení do spoločenstva Cirkvi. Tak aj VPS dostala dar na službu a bude poslaná pôsobiť na pôde Cirkvi v diele MS.

Potom nasledovala metodická príprava ako viesť skupinku, čo môže VPS prekvapiť, ako si poradiť v jednotlivých situáciách v skupinkách. Prešli sme metodicky všetky pracovné listy. V sobotu večer za prítomnosti zástupcu Cirkvi dona Štefana, VPS prevzali zapálené sviečky, ako symbol prevzatia služby v diele MS. Toto symbolické vyslanie do služby sa konalo v kaplnke a každá VPS po prevzatí sviečky pred bohostánkom v modlitbe ďakovala za dar služby a prosila o posilu obstáť v tomto poslaní. Symbolicky nás takto Cirkev vyslala slúžiť iným, nie ako učiteľov alebo poučovateľov iných, ale ako prostredníkov Božej lásky a milosrdenstva.

Rodina manželských stretnutí dostala dobré VPS, ktoré chcú v pokore rozvíjať svoje dary a byť prostredníkmi dobrého ovocia v tejto rodine.


Za MS Vojtekovci