Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre



Radostné a požehnané Veľkonočne sviatky Vám želajú Manželské stretnutia.

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Jesenná obnova (Gabčíkovo 24.- 26.10.2008)

svet V dňoch 24. - 26. októbra 2008 sa oba turnusy manželských stretnutí 2008 z leta stretli na jesennej obnove v Gabčíkove. Po dňoch neistoty a hľadania sme sa vďaka Bohu opäť mohli stretnúť v známom prostredí poblíž Gabčíkovských plavebných komôr.

Prežili sme krásny a požehnaný čas. V piatok bol hneď ostrý nástup. Po príchode sme sa stretli v skupinkách a podelili sme sa so skúsenosťami a pochválili sme sa ako sa nám darí, alebo nedarí napĺňať naše predsavzatia z letného kurzu. Po večernej svätej omši sme zaspávali v očakávaní, čo nám pripraví sobota.

Bola naozaj bohatá. Po rannej modlitbe a raňajkách nám Štefan a Veronika Lašovci prednášali o úlohe muža a ženy v kresťanskom manželstve. Bola to hodnotná prednáška, ktorá udala tón aj atmosfére v skupinkách. Po obede nasledovala prednáška Jožka a Marušky Kohútovcov o výchove detí v rodine. Bolo to pekné svedectvo z vlastnej rodiny. V skupinkách bola táto široká téma zdrojom bohatej výmeny skúseností.

Večer sme privítali 21 novonarodených detí MS, bola to krásna slávnosť a po nej nasledovala nevídaná produkcia zábavy z vlastných radov. Videli sme na vlastné oči tvorbu celovečerného filmu. Režisér Jakub Isko so svojim štábom nám predviedol úskalia tvorby celovečerného filmu. Svetová premiére jeho diela 2. ples MS bola nezabudnuteľná. Okrem tejto ústrednej témy nám moderátor Paťo predstavil úžasných umelcov rôznych žánrov z našich vlastných radov. Bol to naozaj krásny večer.

Nedeľa patrila tradične prednáške spojenej s besedou. Teraz bola v réžii Janka Balážiu a Mariána Kubeša. Téma Sexualita muža a jej úskalia v manželstve zaujala celú sálu a skončila sa bohatou diskusiou.

Prežili sme rýchlo letiaci požehnaný čas. Každý účastník obnovy má teraz možnosť sám riešiť problém, či nastúpi cestu vlastnej obnovy, alebo bude naďalej zotrvávať v svojom sebectve a sebaláske. Odchádzali sme s odhodlaním nepremárniť nič z toho osobného Božieho dotyku. Cítili sme Božiu blízkosť a silu spoločenstva, ktorá naše odhodlanie byť lepšími manželmi, rodičmi a svedkami o Božej láske určite posilní a bude živiť aj v budúcich dňoch.

Krásnu atmosféru a bohatý program podporili svojou službou aj 4 kňazi saleziáni Marián Valábek, Juraj Malý, Juraj Benca a Martin Rožek. Tak ako ich poznáme slúžili bez nároku na odpočinok a dokonca nám nahrala aj o hodinu dlhšia sobotňajšia noc.

Ján a Anna Vojtekovci


Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX