Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Stretnutie VPS II (Kroměříž 19.-21.11.2004)

svetMilí naši, čas beží neuveriteľne rýchlo, ale ešte rýchlejšie vtedy, keď vám je dobre. A práve takéto niečo sme prežili v predposledný novembrový víkend - 19.-21.11.2004 - v priestoroch Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži na stretnutí starších VPS (VPS 2). Toto stretnutie je organizované spoločne pre staršie VPS zo všetkých kurzov MS v Čechách a pravidelne pozývajú aj nás zo Slovenska. Tento rok sme slovenské MS zastupovali iba tri páry – Janko a Tonka Michálikovci, Peter a Andy Hornáčkovci a Juraj a Gabika Polakovičovci, pričom všetkých nás bolo 35 párov. Cieľom týchto stretnutí býva oddych a načerpanie nových síl, priestor na stíšenie a modlitbu, osobná obnova a povzbudenie do ďalšej práce. Ako sme si už na MS zvykli, dôraz sa vždy kladie na prácu v malých skupinkách, kde sa odohráva to hlavné, a tak to bolo aj teraz. Tentoraz však boli prednášky skôr len akýmsi krátkym navodením témy, aby bolo viac času na skupinky. Skupinky v piatok večer, do ktorých sme sa rozišli hneď po zahájení a spoločnej modlitbe, boli len také voľné – zoznamovacie. Sobotné doobedie bolo určené pre jednotlivé páry, aby sme si mohli sami vo dvojici prebrať svoje veci a potreby, na ktoré inak nie je čas a končilo spoločne v skupinke modlitbami za potreby, tak ako ich poznáme aj my z letných kurzov. Poobede sme si potom spoločne vymieňali skúsenosti s prežívaním a riešením rôznych situácií, do ktorých sme sa pri našej službe VPS dostali. No a sobotný večer už klasicky býva venovaný zábave. Tento gala večer vždy organizuje niektorý z kurzov a máva aj svoje tematické zameranie. Tentoraz to bolo na tému „Svet je malý! – alebo Stretnutie národov sveta . . .“. Pri všetkých tých zábavných súťažiach sme si ani nestihli uvedomiť ako čas letí a už bola polnoc a čas ísť si odpočinúť. Na druhý deň bola nedeľa Krista Kráľa a stretnutiu s Ním bol venovaný aj doobedňajší program, ktorý sme potom ukončili svätou omšou v miestnej kaplnke. Slávnosť stretnutia s našim Kráľom pozostávala z rôznych čítaní zo Svätého Písma so sprievodným duchovným slovom a pesničkami. Potom bol priestor na stíšenie a náš osobný kontakt s Ním a kto chcel mohol napísať na papier alebo Mu povedať aj nahlas, čo cíti, čo ho trápi, či teší a o čo prosí. Poslednou časťou bola potom vzájomná modlitba vďaky, prosby a žehnania najprv v pároch za svojho manželského partnera a potom i za iných, čo boli okolo nás. Toto bolo veľmi oslovujúce a naplňujúce.

No a samozrejme, že máme odovzdať srdečné pozdravy všetkým u nás, ktorí majú v Čechách niekoho, s kým ho MS kedysi v minulosti spojili a mnohým bolo veru aj ľúto, že sa nestretli aj s ďalšími z nás, lebo sa na nich tešili.

Bol to jeden pekný a hodnotný víkend a vďaka tým, čo ho organizačne pripravili i všetkým zúčastneným za možnosť ho spoločne prežiť.

Juraj a Gabika Polakovičovci


Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX