Vytlačiť

10. ples Manželských stretnutí (Dolná Súča 21.5.2016)

plesJubilejný, narodeninový, balónový,... hlavou nám víri veľa spomienok na uplynulý ples, ktorý sa konal 21. 5. 2016 v Dolnej Súči. Ale poďme pekne poporiadku: Začali sme slávnostnou svätou omšou s don Mariánom Valábkom a pozdraviť nás prišiel i otec Igor Cingeľ z grékokatolíckej cirkvi z Trenčína. V oslave nášho Pána sme pokračovali aj na plese. Hlavné heslo: „Oslavujte Pána, lebo je dobrý, lebo jeho milosrdenstvo trvá naveky.“ (Ž 118,1) sme mali na očiach a verím, že i v srdci po celý večer.


plesČakala nás sála krásne vyzdobená balónmi a tortami. Oslavovali sme tancom, spevom, nechýbalo kopec dobrého jedla ani vína. Stretlo sa nás 200 z celého Slovenska a zasa sa ukázalo, že Manželské stretnutia sú jedna veľká rodina, kde si rozumejú starí, mladí, veľkí, malí,... a všetci sa dokážeme tešiť zo vzájomného stretnutia. Na plese sme o to viac mohli prejaviť túto radosť, pretože parket bol veľký a hudba hrala so skorého rána.

plesAko to na poriadnej narodeninovej oslave býva, nesmela chýbať veľká narodeninová torta a samozrejme prekvapenie večera! O zábavu sa postarali „miestni šašovia“, ktorí to rozbalili na parkete poriadnym vystúpením! Sprevádzali nás aj tombolou, v ktorej tento krát nechýbali nápadité, ale aj lukratívne ceny. Veľká vďaka všetkým, ktorí do nej akokoľvek prispeli a vyčarovali tým veľkú radosť na tvárach výhercov.


plesTí, ktorí už začínajú banovať, prečo neprišli na tento ples ešte spomenieme, že počas plesu sme si pochutnávali na kvalitnom vývare, hovädzom ragú, rezňoch a švédskych stoloch so všakovakými dobrotami, ktoré pripravil dolnosúčanský pán farár. Takže víno, ktoré bolo v ponuke a zvlášť výber z hrozna sa skvele hodili. Nuž a posledným darčekom bol citát v ozdobnom prevedení, takže nikto neodchádzal naprázdno.

plesVďaka vám priatelia, že ste prišli, vďaka všetkým, ktorí nám pomáhali s prípravou a vďaka Pane Tebe za tento radostný večer i za Manželské stretnutia.




D+Š Kováčovci

Fotil Juraj Polakovič