Vytlačiť

Seminár VPS II (Škutovky 17.–19.3.2017)

Rekreačný objekt Škutovky privítal na víkendovom seminári v dňoch 17.3. – 19.3.2017 manželácke VPS. V príjemnom prostredí sa zišlo 37 párov VPS, ktoré si priviezli  aj 3 deti a dvoch animátorov. Počas celého víkendu nám slúžil kňaz don Dominik Vinš SDB.

Program pripravili manželia Marián a Gitka Kubešovci. Celý program bol zameraný na zlepšenie komunikačnej zručnosti vedúcich párov, učili sme sa ako správne klásť otázky a najmä ako počúvať manželov, ktorých máme v skupinkách. Ako páry nepoučovať, ale učiť ich hľadať vhodnými otázkami riešiť ich problémy a samozrejme aj svoje. Učili sme sa ako napĺňať 3 piliere manželského života : city, dôveru a záväzok. Po prednáškach sme pracovali vo dvojiciach podľa pracovného listu, ktorý nám pomohol vniknúť do vnútra nášho manželstva a hľadať cestu ako naplniť Boží zámer s našim manželstvom a žiť ho ako skutočnú sviatosť.

Pracovali sme aj v malých skupinkách, ktoré okrem Kubešovcov viedli ďalší ich pomocníci z radov VPS, ktorí prešli kurzom kresťanského koučingu. Práca v dvojiciach a v skupinkách bola náročná s niekedy aj bolestivá, ale pomohla nám posunúť sa na spoločnej ceste a získať lepšiu kompetenciu pre vedenie skupinky na MS.

V sobotu večer sme sa spoločne modlili Krížovú cestu a mohli sme využiť čas na modlitby za potreby a na individuálne konzultácie s manželmi, ktorí robia koučing a nám mohli poslúžiť.

Ako vždy na akciách MS sme zažili pekné spoločenstvo, tešili sme sa, že môžeme byť zase chvíľu spolu a zažívať Božiu prítomnosť a pôsobenie Ducha Svätého medzi nami.

Program seminára bol pre VPS veľmi užitočný a veríme, že sa nám s Božou pomocou pomôže preniesť teoretické poznatky do praxe na letných kurzoch. Veríme, že čas strávený na Škutovkách prinesie dobré ovocie pre naše manželstvá a naše rodiny.

Vojtekovci



Fotil Juraj Polakovič