Slide First

Manželské stretnutia

Slide Second

Chcem, aby ti bolo pri mne dobre



Radostné a požehnané Veľkonočne sviatky Vám želajú Manželské stretnutia.

Kalendár akcií 2024

Typ kurzuTermínMiesto
Jarná obnova 12. - 14. 4. 2024 Hotel Javorna, Drienica  
MS seniorov 30.6. - 6.7.2024 Banská Štiavnica  
MS 3.turnus 28.7. - 4.8.2024 Drienica  
Spoločný 1.a 2.turnus MS 10. - 17.8.2024 Banská Bystrica  
Námornícky ples MS 27. apríla 2024 Dolná Súča  



Jarná obnova Manželských stretnutí (Gabčíkovo 31.3.-2.4.2017)

Prelomový víkend medzi marcom a aprílom  (31.3. – 2.4.) bolo parkovisko na konci Gabčíkova v priestoroch Technickej univerzity plnšie, ako v bežný deň – a ŠPZ-tky opäť boli z celého Slovenska.

Na toto miesto sme sa zasa zišli, aby sme si oba letné turnusy spolu aj s jesenným seniorským, znovu oprášili dôležité veci pre náš manželský život. Hoci nás bolo menej, ako obyčajne býva zvykom, tí čo prišli, neobanovali.

Okrem prvých osobných stretnutí a potom aj v skupinkách, svätej omše a možnosti adorovať v našej kaplnke už v piatok, bol na víkend prichystaný program, ktorý sa nedá len tak zabudnúť.

V sobotu ráno nás čakala síce „klasická“, ale zasa iná a veľmi živá prednáška v podaní Soni a Kamila Vancákovcov o ich vnímaní darov, ktoré im sprostredkúvajú Manželské stretnutia. Počúvať ich znamenalo znovu sa cítiť u nich ako doma a znovu si uvedomiť, že zo všetkého najdôležitejšie sú vzťahy – medzi manželmi, deťmi, medzi nami a priateľmi a medzi nami a Bohom. O vtipné hlášky opäť nebolo núdze, a aj preto sa práca v skupinke určite všetkým začínala zľahka.

Poobedie, kedy krásne počasie v rámci prestávky mnohých vylákalo von k vodnému dielu alebo len tak sa prejsť, sme tentoraz netradične (ale veľmi dobre pre deti a rodičov) začínali vítaním bábätiek, ktoré „rozhojnili“ rodinu Manželských stretnutí.

Po takýchto príjemných bodoch bolo náročnejšie ponoriť sa do ťažkej problematiky utečencov a pohľadu kresťana na nich. Túto tému, ako výzvu na zamyslenie (a snáď aj na zmenu postoja) prišiel odprednášať Vladimír Palko.

Večerná sv. omša sa niesla v duchu silného evanjeliového príbehu o Ježišovi a Samaritánke a mnohým z nás zarezonoval v srdci výklad dona Mariána, ktorý znovu poukázal, aký dôležitý je náš pohľad na tých našich blízkych (aj padajúcich) práve očami lásky. Večer patril veľmi pokojnej, hlbokej a trefnej krížovej ceste a na záver pre tých, čo vládali, aj filmu. Don Marián znovu trafil výberom a aj teraz „Little Boy“ doťukol mnohé slová, ktoré cez deň odzneli. Z filmu sme odchádzali stíšení... mnohí znovu do kaplnky.

Nedeľa nás znovu veľmi skoro a čerstvo prebudila rovno do slávenia sv. omše, no a pri raňajkách sme sa mnohí zdravili už s Romanom Sekom, ktorý prišiel uzavrieť prednáškové trio. Počúvať jeho skôr zdieľanie a hľadanie (ako to on sám nazval) o živote manželov podľa troch evanjeliových rád (chudoba, čistota, poslušnosť) bolo aj podľa ohlasov v diskusii po prednáške veľmi inšpiratívne, pre mnohých potvrdzujúce cestu, ktorou idú. Aj keď otec Roman bral túto možnosť prejavu ako spoločné (jeho aj naše) hľadanie odpovedí k tejto životnej výzve, mnohí z nás by aj takto prezentované podanie, brali ako meditačný materiál na premýšľanie o svojom manželskom živote.

Obnova sa vždy končí príliš rýchlo a tých spoločných cca 40 hodín sa zdá primálo, ale Bohu vďaka aj za tento čas, taký plný!


Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX