Vytlačiť

Jesenná obnova (Gabčíkovo 18.-20.10.2019)

V dňoch 18. 10. – 20.10. 2019 sa účastníci štyroch turnusov letných kurzov MS 2019 stretli na jesennej obnove, znova nás prichýlili v Gabčíkove. Po úspešnej registrácií a ubytovaní sme sa večer prvýkrát stretli v skupinkách, vrátili sme sa k letu v Banskej Bystrici, Rožňave a na Škutovkách. Hovorili sme o spoločných chvíľach strávených na MS a aj o tom, čo sme prežili po príchode domov a ako sa na život dívame dnes. Piatkový večer sme zakončili svätou omšou a po nej sme sa odobrali na nočný odpočinok alebo vytrvalejší aj na nočnú adoráciu v kaplnke. Tento rok sa nám podarilo absolvovať obnovu bez zmeny letného času na zimný.

Sobotné ráno sme začali spoločnou rannou modlitbou a po nej, posilnení raňajkami, sme sa vybrali na dopoludňajšiu prednášku. Bolo to vlastne svedectvo dvoch mladých mužov z komunity Cenacolo, ktorí nám porozprávali o svojom živote pred príchodom do komunity a o živote teraz v nej. Spoločne s nimi sa potom zdieľali aj manželia, ktorí ako rodičia majú podobné problémy so svojim synom, a preto tiež navštevujú túto komunitu. Rozprávali nám, ako je s uzdravovaním ich syna spojené uzdravovanie celej ich rodiny a čo všetko pre to musia robiť aj oni.


Po obedňajšom odpočinku sme najskôr privítali nové detičky Manželských stretnutí. Nasledovala prednáška Úloha muža a úloha ženy v kresťanskom manželstve. Krásne svedectvo svojho života nám na túto tému podali Karol a Evka Pekárovci. Nasledovala práca v skupinkách a svätá omša. Večerná šou bola v réžii Peťa Holúbka. Zabavili a zasmiali sme sa od srdca na scénkach, pesničkách a nekončiacej reťazi vtipov zabávačov z našich radov.



Skoré nedeľné ráno začalo svätou omšou a po raňajkách nasledoval dopoludňajší program. Témou dopoludnia bola prednáška Výchova detí v rodine. Boli sme povzbudení prístupom a premyslenosťou výchovy detí v rodine Vlada a Ďadi Jackovcov.

K požehnanej atmosfére prispelo aj to, že bolo krásne počasie a mohli sme sa v obednom čase aj trochu prejsť po okolí.

Na jesennej obnove sa zúčastnilo 110 manželských párov, 3 kňazi - don Marián Valábek, don Dodo Dömény, don Jozef Zachar a v „pozadí“ sa o nás opäť starala naša Alenka. Ozaj všetkým patrí veľká vďaka.

Domov sme odchádzali naplnení a povzbudení a už sa tešíme, že po tejto jesennej nasleduje ešte aj jarná obnova, kedy sa budeme môcť stretnúť znova a  zdieľať sa o svojom živote.






Fotil: Juraj Polakovič