Vytlačiť

Jarná obnova (Gabčíkovo 29.-31.3.2019)

Posledný marcový víkend sa na tradičnom mieste v Gabčíkove uskutočnila jarná obnova letného kurzu MS 2019. Zúčastnila sa jej asi stovka manželských párov zo všetkých 3 letných kurzov. V piatok večer sa po úvodnom zvítaní v skupinkách manželia navzájom pozdieľali o tom, čo nás teší a čo nás trápi. O 21.30 hod. nasledovala sv. omša a po nej stretnutie VPS.

Na druhý deň ráno nás svojou prednáškou o Svetovom stretnutí rodín v Dubline zaujal otec Roman Seko, ktorý sa ho zúčastnil aj spolu s manželmi Emilom a Aničkou Kondelovcami zo Žiliny. Popoludnie najskôr patrilo vítaniu nových detičiek do rodiny MS a po ňom sa slova ujal psychológ PhDr. Ivan Valkovič, ktorý sa venoval problémom dnešných manželstiev. Po prednáške sme chvíľu pracovali aj v manželských dvojiciach, na spoločnom stretnutí potom pán Valkovič ešte odpovedal na otázky z publika. Večerný program prebehol už tradične- najskôr nám vedúci všetkých turnusov podali stručné informácie o lete 2019 , potom už nasledovala krížová cesta a po nej film.

Nedeľné dopoludnie patrilo dlhoročným manželákom Jankovi a Aničke Rajským z Trenčína, ktorí sa s nami podelili o tom, čo im dali Manželské stretnutia, aké miesto majú v ich živote. Po práci v skupinkách sme sa opäť stretli v spoločenskej sále , kde sme sa rozlúčili záverečnou piesňou Spoj nás v jedno, Pane a požehnaním na cestu. Tešíme sa na ďalší ročník MS 2019 a prosíme: Požehnávaj, Pane, Manželské stretnutia!

 

 

 


Fotil Juraj Polakovič