Aktivity



Jesenná obnova (Gabčíkovo 20.-22.10.2017)

V dňoch 20.10. –22.10. 2017 sa účastníci troch turnusov letných kurzov MS 2017 stretli na jesennej obnove v Gabčíkove. Po úspešnej registrácií a ubytovaní sme sa večer prvýkrát stretli v skupinkách a prostredníctvom pracovných listov sme sa vrátili k letu v Banskej Bystrici a na Škutovkách. Zaspomínali sme na spoločné chvíle strávené na MS a čo- to sme pohovorili aj o tom, ako nás manželáky „poznačili“ po príchode domov. Piatkový večer sme zakončili svätou omšou a po nej sme sa odobrali na nočný odpočinok alebo vytrvalejší aj na nočnú adoráciu v kaplnke.

Sobotné ráno sme začali spoločnou rannou modlitbou a po posilnení sa párkami sme sa vybrali na dopoludňajšiu prednášku. Témou sobotného dopoludnia bolo svedectvo p. farára Vladimíra Masláka , ktorý sa venuje chudobným a ľuďom bez domova. Porozprával nám veselé i smutné zážitky zo života svojich zverencov a poukázal na fakt, že všetko dobré i zlé v ich živote má pôvod v rodine.

Po obedňajšom odpočinku sme najskôr privítali nové detičky Manželských stretnutí a potom už nasledovala prednáška Úloha muža a úloha ženy v kresťanskom manželstve. Krásne svedectvo svojho života nám na túto tému podali Stanko a Alenka Tomašovci. Nasledovala práca v skupinkách a svätá omša. Večerná šou bola v réžii Paťa Hupčíka a predstavila nám nové hviezdy „manželáckeho šoubiznisu“, no nezabudli sme ani na naše stálice.

Skoré nedeľné ráno začalo svätou omšou a po raňajkách nasledoval dopoludňajší program. Témou dopoludnia bola prednáška Výchova detí vo forme diskusie a následnej besedy, diskusiu moderovali Monika a Peťo Mojtovci. Do diskusie boli zapojené 3 páry: Janko a Anička Rajskí, Paťo a Marika Hupčíkovci a Štefan a Danka Kováčovci, ktorí sa s nami podelili o ich skúsenosti s výchovou detí.

Na obnove sme prežili naozaj požehnaný čas a nabití novými informáciami, predsavzatiami a nadýchaní manželáckej atmosféry sme sa pobrali do svojich domovov späť ku svojim rodinám.

Na jesennej obnove sa zúčastnilo 142 manželských párov, hospodárka Alenka a kňazi: Don Marián Valábek ,don Jozef Zachar, Dominik Vinš.

Roman a Naďa Plevovci

 

Modlitba

Každú stredu o 21.00 sa spoločne modlíme za:

  • požehnanie pre dielo MS
  • požehnanie pre členov MS, ktorým zomrel manžel/manželka
  • manželov, ktorí od seba odišli a žijú s iným partnerom

Každý pondelok o 21.00 sa
modlíme za:

  • všetkých, ktorí majú problém s rôznymi závislosťami, či už s nimi bojujú alebo ešte nie

Sponzorské dary

Kurz MS je taký lacný ako sa len dá. Pre niektoré rodiny je aj to veľa. Ďakujeme za vaše sponzorské dary na náš účet:

IBAN: SK4011000000002621786594
BIC – SWIFT kód: TATRSKBX